Unlimited Web HostingFree Drupal ThemesDeposit PokerFree Drupal Themes

«Краща книга Рівненщини»: нагородження переможців

 23 квітня у бібліотеці відбулося урочисте нагородження переможців обласного щорічного конкурсу «Краща книга Рівненщини». 

Цьогоріч конкурс на теренах нашої області відбувся уже вчетверте. Конкурс зініційований Рівненським обласним відділенням Української бібліотечної асоціації та проводиться у партнерстві з бібліотеками області в рамках обласної Програми підтримки національного книговидання, популяризації української книги та сприяння книгорозповсюдженню в Рівненській області на 2009–2013 роки.

В ході опитування, що тривало з 1 лютого 2012 року по 1 березня 2013 року, було проанкетовано близько 23 тис. осіб (бібліотечні фахівці, вчителі навчальних закладів, представники виконавчого і управлінського апаратів, читачі обласних, центральних районних (міських), сільських бібліотек), які висунули на звання «Кращої» 369 назв книг у різних номінаціях. Поряд з цим тривало опитування на сайтах Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки та Рівненської обласної бібліотеки для молоді до якого долучилося 885 осіб. На заключному етапі опитуваними було визначено 44 книги-лідери, серед яких респонденти визначали кращі видання. Серед книг-лідерів компетентне журі у складі громадських діячів, бібліотекарів, видавців та журналістів назвало 11 видань-переможців.

Автори, упорядники та видавці цих творів друку отримали диплом переможця, квіти і пам’ятний сувенір.