Unlimited Web HostingFree Drupal ThemesDeposit PokerFree Drupal Themes

Інтернет-конференція до Міжнародного дня інвалідів

Інтернет-конференція до Міжнародного дня інвалідів2 грудня до Міжнародного дня інвалідів в Рівненській державній обласній бібліотеці відбулася Інтернет-конференція. Напередодні її проведення всім людям з обмеженими можливостями пропонувалося задати свої питання через мережу Інтернет на форумі за адресою: http://1forum.rv.ua. В день проведення конференції, незважаючи на складні погодні умови, люди з інвалідністю завітали до центральних районних бібліотек, де в онлайновому режимі мали можливість поспілкуватися з провідними спеціалістами головних профільних управлінь області.

На питання відповідали начальник відділу соціального обслуговування населення Головного управління праці та соціального захисту населення Рівненської облдержадміністрації Андрій Владиславович Спірідонов і заступник головного лікаря обласного центру МСЕК Олег Вікторович Пархоменко. Серед проблем, які підняли учасники конференції: забезпечення інвалідів автомобілями, санаторно-курортним лікуванням, пільги на отримання ліків, протезів, слухових апаратів, тифлозасобів, мобільних телефонів, професійна та соціальна реабілітація людей з обмеженими можливостями. Близько п’ятдесят осіб отримали консультацію під час онлайного спілкування. Запитання, а їх майже сотня, залишені на форумі, і чекають на відповідь.

В цей день бібліотеки області перетворилися на віртуальні громадські приймальні, що стало можливим завдяки організації доступу до Інтернету за програмою «Бібліоміст».

Так бібліотеки реалізують свою нову функцію – організація доступу інвалідів до соціально важливої інформації.

 

Ступницька С. П., зав. відділу маркетингу та наукової роботи Рівненської державної обласної бібліотеки