Unlimited Web HostingFree Drupal ThemesDeposit PokerFree Drupal Themes
Наші проекти

Бібліоміст

Навчально-інформаційний комп’ютерний центр "Інтернет-окуляр"

Інва.net

Партнери

Українська бібліотечна асоціація

 регіональний інформаційний портал

Випадкове зображення
Хід семінару
Статистика

Посилання

Бібліотеки України обмінюються досвідом

Бібліотеки України обмінюються досвідомВпродовж березня-квітня 2012 р. за ініціативи Рівненського обласного відділення Української Бібліотечної Асоціації (РОВ УБА), яке є Секцією УБА по роботі з людьми з обмеженими можливостями, тривало обговорення проблем і позитивного досвіду роботи бібліотек з людьми з обмеженими фізичними можливостями. На сайті «Обласний інтерактивний форум» (http://1forum.rv.ua) було запропоновано декілька тем для обговорення: «Організація дозвілля для інвалідів», «Досвід роботи з неповносправними дітьми», «Навчання інформаційно-комунікативним технологіям», «Партнерство бібліотек», «Урок толерантності», «Особлива турбота – неповносправні підлітки».
Власним досвідом роботи із такою особливою категорією користувачів, як люди, що мають інвалідність, поділилися фахівці низки бібліотечних закладів України. Зокрема, Державна бібліотека для юнацтва, Кримський республіканський заклад “Юнацька бібліотека”, Луганська обласна універсальна наукова бібліотека (ОУНБ) ім. О. М. Горького, Кіровоградська ОУНБ ім. Д. Чижевського, Херсонська ОУНБ, Тернопільська ОУНБ, Чернівецькою ОУНБ ім. М. Івасюка Рівненська державна обласна бібліотека, Рівненська державна бібліотека для юнацтва, Тернопільська обласна бібліотека для молоді, Рівненська державна обласна бібліотека для дітей, Білокуракинська та Антрацитівська ЦБС (Луганська область), Центральна бібліотека ім. М. Л. Кропивницького ЦБС для дорослих м. Миколаєва, Березнівська, Острозька, Здолбунівська, Рокитнівська та Рівненська центральні районні бібліотеки (Рівненська область), Рожнятівська центральна районна бібліотека, Долинська та Калуська ЦБС (Івано-Франківська область), Арбузинська центральна дитяча бібліотека (Миколаївська область), Корецька, Дубенська та Березнівська районні дитячі бібліотеки (Рівненська область), Новопсковська районна дитяча бібліотека (Луганська область), Березовська та Томашгородська (Рокитнівський район Рівненської області), Великомежирицька (Корецький район Рівненської області) публічно-шкільні бібліотеки.
50 досвідів діяльності публічних бібліотек України у напрямі обслуговування людей з інвалідністю доступні для ознайомлення за інтернет-адресою: http://1forum.rv.ua/viewforum.php?f=31.
РОВ УБА дякує всім, хто долучився до обговорення! Успіхів та натхення у подальшій роботі!