Unlimited Web HostingFree Drupal ThemesDeposit PokerFree Drupal Themes

Журі обласного конкурсу «Краща книга Рівненщини» 2012 р. розпочинає роботу

Третій рік поспіль Рівненське обласне відділення Української Бібліотечної Асоціації (РОВ УБА) ініціює проведення обласного конкурсу «Краща книга Рівненщини». 22 березня оргкомітет Конкурсу ознайомився із попередніми результатами та затвердив склад журі, до якого увійшли літературознавці, письменники, художники, видавці, бібліотечні спеціалісти Рівненщини.
Конкурсний відбір видань, які можуть брати участь в конкурсі, розпочався 1 лютого 2011 р. та тривав до 1 лютого 2012 р. У цей період бібліотеки і громадські осередки РОВ УБА різними формами виявляли позитивну думку читачів про друковані видання Рівненщини. Географія Конкурсу широка та охоплює міста обласного і районного значення, селища міського типу та села Рівненської області.
На даний час вже опитано близько 8 тисяч осіб, серед них – бібліотечні фахівці, викладачі навчальних закладів, представники виконавчого і управлінського апаратів, читачі обласних, центральних районних (міських), сільських бібліотек (дорослі, молодь, діти).
Паралельно тривало онлайн опитування на сайтах Державної обласної бібліотеки та Державної обласної бібліотеки для юнацтва, участь в якому взяло 845 осіб.
У 2012 р. передбачено відзначити кращі видання Рівненщини в 10 номінаціях: «Краще історико-краєзнавче видання»,  «Краще довідкове видання», «Краща поетична збірка», «Краще прозове видання», «Краще видання з мемуаристики та документалістики», «Краще видання для юнацтва та молоді», «Краще видання для дітей»,     «Кращий літературний дебют», «Краще поліграфічне видання», «Краще художнє оформлення книги».
Перше засідання журі Конкурсу відбудеться 3 квітня 2012 р. у приміщенні Рівненської державної обласної бібліотеки.