Unlimited Web HostingFree Drupal ThemesDeposit PokerFree Drupal Themes

На Острожчині в підтримку книги та читання відбувся автомобільний пробіг

18 (1).jpg
20.jpg
33 (1).jpg
7 (3).jpg
9 (1).jpg

Нещодавно, в рамках проекту «Острожчина читає», який реалізується за підтримки Рівненського обласного відділення Української бібліотечної асоціації, відбувся автопробіг за маршрутом Острог – Розваж – Хорів – Бродівське – Оженин.

Мета автопробігу – привернення уваги місцевої громади до книги та читання. Колона автомобілів формувалася біля центральної районної бібліотеки, де й пройшов урочистий старт проекту.

На захід завітали: голова Острозької районної державної адміністрації Віталій Ундір, заступник голови Острозької районної державної адміністрації Богдан Турович, заступник голови районної ради Надія Дем’янчук, місцевий літератор, голова літературного об’єднання ім. І. Маєвського Олесь Ундір, кореспондент газети «Замкова гора» Євгенія Поліщук, кореспондент газети «Життя і слово» Яніна Щербань, працівники книгозбірень району та користувачі бібліотеки.

Перед стартом відбулося книжкове дефіле, де демонструвалися кращі книги сучасних українських авторів, якими поповнився бібліотечний фонд п’яти книгозбірень в рамках проекту "Острожчина читає".

Справжньою родзинкою стали "живі" інсталяції, у створенні яких прийняли участь бібліотекарі району, що привертали увагу до книги та читання, підкреслюючи, що читають усі: і дорослі, і діти, лікарі та вчителі, домогосподарки та спортсменки...

Під час автопробігу, було зроблено чотири зупинки:

1. В публічно-шкільній бібліотеці с. Розваж було представлено книжково-спортивні інсталяції "Накачуй мозок - читай!".

2. Бібліотека с. Хорів зустрічала гостей танцювальним флешмобом «Хорів любить читати!». Присутні склали з пазлів мапу Острозького району «Читання єднає».

3. Відвідавши с. Бродівське, учасники побували в «Книжковій лікарні», де кваліфіковані реаніматори, хірурги та терапевти на чолі із головним лікарем Світланою Замашнюк надавали невідкладну допомогу «хворим» книгам. І уже здорові пацієнти поверталися назад на книжкові полиці та до рук вдячних читачів.

4. Наостанок делегація завітала в бібліотеку с. Оженин до «Літературної кав’ярні», де смакували неповторну поезію Євгенії Гембаровської.

Тож, Острожчина читає! Читаємо разом!