Unlimited Web HostingFree Drupal ThemesDeposit PokerFree Drupal Themes

РОВ УБА визначило переможців!

Журі визначило переможців обласного конкурсу міні-грантів бібліотечних ініціатив від Рівненського обласного відділення Української бібліотечної асоціації, який стартував у березні 2015 року.

На участь у конкурсі надійшло 18 проектних заявок від обласних, центральних бібліотек Рівного, Острога, Кузнецовська, Володимирця, Клеваня та сільських філій Здолбунівського та Рокитнівського районів.

Після тривалих обговорень, журі визначило 6 кращих проектів, які отримають підтримку від Рівненського обласного відділення УБА, зокрема:

У номінації «Моя унікальна аудиторія»:

Проект «Життя без обмежень», автор Патрикей Світлана Анатоліївна, заступник директора Рівненської обласної бібліотеки для молоді.

Зміст: підтримка і сприяння в соціально-культурній адаптації та інтеграції в соціум дітей та молоді з особливими потребами. До участі у проекті будуть залучені: психологи, реабілітологи, представники громадських організацій, які опікуються інвалідами. Передбачається проведення у бібліотеці низки бібліотерапевтичних заходів за напрямками: казкотерапія, екотерапія, арт-терапія, ігротерапія, а також опанування комп’ютерної грамотності.

Проект «Тривожний дзвін нашої церкви», автор Більчук Світлана Іванівна, бібліотекар публічно-шкільної бібліотеки с. Кунин Здолбунівського району.

Зміст: збереження історичної пам’яті с. Кунин та популяризація історико-культурної спадщини краю через організацію музейної експозиції та проведення екскурсійної діяльності. Бібліотека організує просвітницькі заходи, які сприятимуть патріотичному вихованню молоді, популяризації унікальної місцевої історії. Співпраця з громадою села, краєзнавцями, священнослужителями, вчителями сприятиме краєзнавчій, пошуковій та науковій діяльності.

У номінації «Просування читання серед громади»:

Проект «Рівненщина літературна», автор Слесаренко Лілія Сергіївна, завідуюча відділом Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки.

Зміст: проект «Рівненщина літературна» спрямований на збереження та популяризація культурної спадщини Рівненщини, покращення поінформованості громади області про розвиток літературного процесу краю від найдавніших часів до сьогодення через створення літературної музейної експозиції та впровадження нових бібліотечних послуг. Передбачається створення трьох великоформатних плакатів з відомостями про історичні, культурні та літературні події, імена, книги та їх розміщення у холі бібліотеки. Проведення літературних краєзнавчих екскурсій, сприятиме підтримці читацького попиту на твори сучасних рівненських літераторів.

Проект «Острожщина читає», автор Федорчук Ірина Віталіївна, методист Острозької центральної районної бібліотеки.

Зміст: проект «Острожчина читає» покликаний популяризувати книги та читання, просувати кращі зразки української літератури та творів місцевих авторів. Планується проведення циклу заходів: флешмобів, бібліокросів, конкурсів, зустрічей та фотовиставки. Буде проведена широкомасштабна рекламна кампанія проекту через соціальні мережі, веб-сайт бібліотеки, поширення друкованої продукції, розміщення афіші на сіті-лайті м. Острога, а також створення відеоролика «Будь собою – читай!» Учасниками проекту стануть: діти та молодь району, волонтери, ЗМІ.

Проект «Бібліотека вихідного дня», автор Лісовець Раїса Іванівна, бібліотекар публічно-шкільної бібліотеки с. Переходичі Рокитнівського району.

Зміст: організація змістовного і цікавого дозвілля у бібліотеці, залучення до книги і читання молодих батьків та дітей через реалізацію літньої бібліотечної програми «Бібліотека без стін». З цією метою буде сформовано колекцію дитячих книг та проведено низку ігрових, розважальних, просвітницьких, творчих заходів у «Бібліотеці вихідного дня».

Проект «Книги + діти = не нудне літо», автор Герасимчук Галина Семенівна, бібліотекар публічно-шкільної бібліотеки с. Біловіж Рокитнівського району.

Зміст: стимулювання читання, розширення читацького світогляду та розвитку літературно - творчих здібностей дітей шляхом проведення просвітницьких заходів. Планується організувати роботу творчої майстерні, театралізовані літературні мандрівки, конкурси, екскурсії на природу з книгою, інше.

Вітаємо переможців! Успіхів, нових творчих вершин та креативних ідей!

Оргкомітет