Unlimited Web HostingFree Drupal ThemesDeposit PokerFree Drupal Themes

Форум учасників програми ''Бібліоміст''

Форум учасників програми ''Бібліоміст''26 червня о 11.00 год. відбувся форум учасників програми "Бібліоміст", в рамках якого пройшло нагородження переможців другого фестивалю-конкурсу інноваційного досвіду "Бібліофест".

Фестиваль-конкурс заснований у 2011 році Рівненською державною обласною бібліотекою та спрямований на виявлення ефективних форм бібліотечного досвіду для залучення читацьких груп в бібліотеку, творчих ініціатив бібліотечних спеціалістів Рівненської області.

Вдруге він стартував у березні 2012 року та був підтриманий Рівненською державною бібліотекою для дітей, Рівненською державною бібліотекою для юнацтва, Рівненським обласним відділенням Української бібліотечної асоціації, управлінням культури Рівненської ОДА та Рівненською обласною організацією профспілок працівників культури.
Цьогорічний "Бібліофест" повністю присвячений темі впровадження новітніх інформаційних технологій у бібліотечну практику. Велика частина робіт, що взяли участь у конкурсному відборі були презентовані бібліотеками-учасницями програми "Бібліоміст". З часу перемоги у програмі у цих бібліотеках було засновано чималу кількість нових послуг та форм роботи, що базуються на використанні технічного та програмного забезпечення, отриманого завдяки участі в програмі. Проекти були представлені окремими бібліотечними працівниками та авторськими колективами, що дало можливість зібрати погляди окремих спеціалістів на інновації у бібліотечній діяльності.

До участі в конкурсі було надіслано 84 проекти, з них: 13 конкурсних робіт представили обласні бібліотеки, 21 центральні районні та міські бібліотеки, 30 сільські бібліотеки, 20 робіт не було включено до конкурсної програми, як такі, що не відповідають вимогам змагання.

Всі роботи було відсортовано за трьома номінаціями:

    "Застосування інформаційно-комунікативних технологій в бібліотечному обслуговуванні";
    "Кращий досвід створення ресурсів";
    "Молодіжна ініціатива" (різнопланові роботи молодих бібліотечних спеціалістів віком до 35 років).

У кожній номінації визначається троє переможців (серед обласних, районних та сільських бібліотек), а також гран-прі конкурсу.

17 червня 2012 рокувідбулося підсумкове засідання журі (у складі спеціалістів 3-х обласних бібліотек та викладачів кафедри бібліотекознавства і бібліографії Рівненського державного гуманітарного університету), в ході якого було визначено цьогорічних переможців «Бібліофесту».