Unlimited Web HostingFree Drupal ThemesDeposit PokerFree Drupal Themes

«Бібліотека – можливості без кордонів»: «Бібліофест» в Корецькому районі

«Бібліофест», Корець
«Бібліофест», Корець, 2015
«Бібліофест», Корець, 2015
«Бібліофест», Корець, 2015

Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек відбувся фестиваль-конкурс інноваційного бібліотечного досвіду «Бібліофест» на Кореччині у формі Ярмарку бібліотечних ідей «Бібліотека – можливості без кордонів». Було представлено щедрий бібліотечний урожай креативних думок, творчих задумів, неоціненного досвіду, зібраного та виплеканого з любов’ю для своїх користувачів. Фестиваль об’єднав 15 книгозбірень. Всі бібліотеки-учасниці мали можливість представити досвід своєї роботи через облаштування в Корецькій районній бібліотеці експозиції, що ілюструвала суть проекту. Бібліотекарі демонстрували фотографії своїх користувачів, які стали учасниками бібліотечних ініціатив, рекламну продукцію, вироби учасників майстер-класів, розповідали про традиційні та інноваційні форми роботи, представляли слайд-презентації та відеозаписи.

На фестиваль-конкурс були запрошені представники районної влади, голови сільських рад, читачі, громадські активісти, колеги-бібліотекарі. А роботи оцінювало незалежне журі.

Отже, перемогу здобули: - номінація «Популяризація книги і читання» – Кулінська В. М., провідний бібліотекар, Ковальковська О. С., провідний бібліограф, Шевчук О. В., інженер-програміст центральної районної бібліотеки за реалізацію проекту «Блог – як складова розвитку сімейного читання»; - номінація «Краєзнавство, музейні експозиції» – Омельчук В. А., завідуюча публічно-шкільною бібліотекою с. Даничів за представлений досвід музейної кімнати «Мамина світлиця»; - номінація «Моя унікальна аудиторія» – Середня О. О., завідуюча публічно-шкільною бібліотекою с. Стовпин за реалізацію проекту «Клуб «Майстриня»; - номінація «Бібліотека в соціальних мережах» – Бобровська Т. М., завідуюча публічно-шкільною бібліотекою с. Копитів.

Гран-прі конкурсу від Рівненського обласного відділення Української бібліотечної асоціації отримала Районна бібліотека для дітей за реалізацію проекту «Сім’я в бібліооб’єктиві», автори проекту: Соботюк Т. А., заступник директора по роботі з дітьми, Волохова Т. В., провідний бібліотекар.

Під час фестивалю також було відзначено переможців районного етапу конкурсу плакатів-мотиваторів читання, роботи яких представляють Кореччину на обласному конкурсі. На фестивалі бібліотекарі зуміли не тільки успішно представити свої напрацювання, але й щиро поспілкуватися у професійному колі та придбати нові ідеї для подальшої роботи.

Ірина Усович