Unlimited Web HostingFree Drupal ThemesDeposit PokerFree Drupal Themes

Християнська дитяча читанка «Осіння казка»

Презентація християнської читанки «Осіння казка»Днями у читальному залі Рівненської обласної бібліотеки для юнацтва відбулась презентація християнської читанки «Осіння казка», підготовлена з ініціативи Київського православного молодіжного братства святих князів страстотерпців Бориса та Гліба. Це вже друге представлення творчого доробку киян в стінах молодіжної книгозбірні.
Видання містить твори для дітей про основні християнські свята осінньої пори. Добірка розрахована на читання у сімейному колі й містить різноманітну палітру літературних жанрів: вірші, казки, оповідання, легенди, перекази. Таке видання стане в пригоді священикам та педагогам, що ведуть заняття у церковних недільних школах, у християнських гуртках, а також на уроках християнської етики, краєзнавства, української літератури в загальноосвітніх школах.
Книгу презентували як автори «Осінньої казки» − Галина Манів та Галина Жук, − так і її упорядники – Богдан та Юлія Березенко. На презентацію були запрошені учні шкіл та педагоги міста, зокрема творчий колектив НВК №1 та учасники конкурсу «Я малюю рідну мову» ЗОШ №18. Вихованці міської громадської молодіжної організації «Молода Просвіта» на чолі з її головою Людмилою Геркель показали театралізовані сценки за мотивами творів із представленої читанки з використанням сучасного мультимедійного обладнання.
А потім учасникам дійства було запропоновано прийняти участь у вікторині, присвяченій презентованій книзі, і найбільш уважних та зацікавлених слухачів попереду чекали подарунки від управління у справах сім’ї, молоді та спорту Рівненського міськвиконкому, а саме − «Осіння казка» з автографами авторів. Наприкінці заходу з напутнім словом звернувся протоієрей Рівненської духовної семінарії о. Григорій, подякувавши братчикам із Києва за корисну справу популяризації через книгу християнських заповідей і благословив присутніх на добрі діла.


Сергій Кравченко,
Рівненська державна обласна
бібліотека для юнацтва