Unlimited Web HostingFree Drupal ThemesDeposit PokerFree Drupal Themes

Бібліотекарі Рівненщини – переможці Всеукраїнських конкурсів бібліотечних проектів

Ось і підведено підсумки 2-х Всеукраїнських конкурсів бібліотечних проектів, оголошених Державною бібліотекою України для юнацтва у 2010 році. Бібліотекарі Рівненщини творчо та з повною віддачею віднеслись до написання своїх робіт і заслужено отримали призові місця та схвальні відгуки від журі обох конкурсів за креативність ідей та практичну значущість представлених проектів. Отже, давайте згадаємо наших переможців і привітаємо їх з творчим успіхом.
У Всеукраїнському конкурсі бібліотечних проектів «Молоді − для молодих», в якому прийняли участь молоді бібліотекарі з 10 районів Рівненщини (також з міст Кузнецовська та Дубна), особливо відзначився та отримав головний приз конкурсу проект «Маленька подорож поліським селом у супроводі лелек…» бібліотекаря села Берестя Дубровицької централізованої системи публічно-шкільних бібліотек Наталії Твердун. В цьому конкурсі отримали призові місця ще два бібліотекаря нашого краю: Людмила Огребчук, бібліотекарь юнацького відділу Кузнецовської міської публічної бібліотеки, за проект «Читання, як фактор соціального успіху», який містить багато цікавих та різноманітних інноваційних ідей та  Людмила Хмілевська, завідувачка ПШБ с. Перемилівка Млинівського району за досить перспективний проект, основна  ідея якого − створення зони відпочинку для односельців на березі ставка біля джерела з цілющою водою.
Є свої переможці і у Всеукраїнському конкурсі на кращий проект з підтримки та розвитку читання «Читаю я! Читає вся моя сім’я!». Так ІІІ місце отримав бібліографічний огляд літератури по творчості рівненського письменника Леоніда Куліша «Талант, який повторити неможливо» під керівництвом Артемчук Руслани, завідувачки відділом автоматизації бібліотечних процесів Сарненської ЦРБ, а також за участі Дорошко Марії та Овчарук Діани. Заохочувальний приз за проект «У сімейному колі» отримала завідувачка ПШБ с. Дитиничі Дубенського району Раїса Гаврилюк.
Будемо сподіватись, що проведення таких конкурсів сприятиме стимулюванню професійної та творчої активності молодих бібліотекарів нашої області з метою створення нових ефективних бібліотечних продуктів і послуг, які направлені на задоволення освітніх, виховних, соціальних й культурних потреб підростаючого покоління.   

Сергій Кравченко,
зав. відділом організаційно-методичної роботи
 та зв’язків з громадськістю Рівненської
державної обласної бібліотеки для юнацтва