Unlimited Web HostingFree Drupal ThemesDeposit PokerFree Drupal Themes

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ДЕНЬ БІБЛІОТЕК У БІБЛІОТЕКАХ РІВНЕНЩИНИ

Всеукраїнський день бібліотек бібліотекарі області традиційно відзначили низкою різноманітних заходів.

У Рівненській державній обласній бібліотеці було проведено акції: «Стань читачем сьогодні» (безкоштовний запис до бібліотеки), «Прощення гріхів» (можливість повернути заборговані книги без сплати пені), «Подаруй книгу бібліотеці – Всеукраїнський день бібліотек святкуймо разом!». Організовано книжкові виставки («Незвичайна книга: рідкісні і цінні видання з фондів бібліотеки», «Незвичайна книга ‑ від малої до великої», «Картини художників світу у книгах», «Сто заборонених книг» (українська та зарубіжна література) та художні виставки (майстра живопису О. Закусилова, творчих технічних виробів вихованців обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді). Проведено Круглий стіл з волонтерами читання «Бібліотекар+вчитель=любов до читання» і ще безліч тематичних вечорів та презентацій.

За кафедрою абонемента відвідувачів обслуговував Почесний бібліотекар І. Пащук, голова Рівненського обласного відділення Всеукраїнського товариства краєзнавців.

За результатами моніторингу визначено найактивніших читачів бібліотеки, нагородження відбулося на їх робочих місцях, що сприяло підвищенню іміджу бібліотеки. 27 вересня представники бібліотеки урочисто привітали Буру Валерій Сергійович, головного спеціаліста управління Міністерства надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення облдержадміністрації. Йому було подаровано книги та вручено безкоштовний читацький квиток на 2012 рік.

Протягом тижня для студентів та школярів проведено численні екскурсії-мандрівки «Знайомство з невідомою бібліотекою». Нетиповою подією для міста став Перший молодіжний квест обласною бібліотекою. (Детальніше про всі заходи на сайті бібліотеки).

У Рівненській державній обласній бібліотеці для юнацтва за два тижні до професійного свята бібліотекарів відбулася екскурсійна «Декада першокурсника», на яку були запрошені студенти таких навчальних закладів міста як МЕГУ, РКЕПК, РДКТ, технічний коледж, Європейський університет фінансів, менеджменту і бізнесу). В холі бібліотеки відвідувачі могли ознайомитись з мультимедійними презентаціями, присвяченими кращим книгам Рівненщини, кращим книгам, що вийшли в Україні за 20 років незалежності, а також ювілейну віртуальну виставку-подорож «35 років разом з Вами, наші читачі». Напередодні свята 29 вересня в стінах бібліотеки проходила акція по безкоштовному запису всіх бажаючих відвідувати книгозбірню з попереднім анонсом в місцевих ЗМІ. У святковий день спеціалісти Рівненської державної обласної бібліотеки для юнацтва відвідали м. Львів.

Напередодні святкування Всеукраїнського дня бібліотек у Рівненській державній обласній бібліотеці для дітей проведено ряд цікавих та захоплюючих масових заходів Серед них:

- літературно-музичне свято «Манливий і загадковий світ бібліотеки», в рамках якого проведено літературний конкурс серед команд, створених з вихованців НВК № 18. Діти активно, цікаво й дотепно виборювали звання найкращої команди. За кожну правильну відповідь – повітряна кулька. А перемогла – дружба! Бібліотека в цей день перетворилась на казкове містечко – кульки заполонили усю читальну залу;

- конкурс дитячих малюнків «Мої улюблені книжкові персонажі». Переможці Красовська Ганна (учениця 4-А кл. ЗОШ № 9) та Мойса Богдана (учениця 4-Б кл. ЗОШ № 9) отримали подарунки від бібліотеки, а решта учасників заохочувальні призи;

- літературно-мистецька година «Храм скарбів нетлінних» – розповідь про бібліотеки та книги, що залишили свій слід в історії. Зокрема, презентовано тематичну поличку «Бібліотечні раритети», де всі бажаючі мали нагоду познайомитись з книгами для дітей, виданими 1898-го, 1901-го, 1937-го рр.

30 вересня в бібліотеці було організовано День Відкритих дверей «Добридень, Книжкова країно!» та діяла акція «Стань читачем бібліотеки сьогодні!» – безкоштовний запис користувачів-дітей до бібліотеки та користування Інтернетом в цей день (http://www.youtube.com/watch?v=1n_kIhD_MwU).

З нагоди відзначення професійного свята спеціалісти обласних бібліотек отримали нагороди та грамоти від Рівненської обласної державної адміністрації, Управління культури і туризму ОДА, Рівненської обласної організації профспілки працівників культури. За вагомий особистий внесок у розвиток національної культури, збереження бібліотечного фонду держави, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм головному бібліотекарю Рівненської державної обласної бібліотеки Раїсі Миколаївні Щербан присвоєно почесне звання «Заслужений працівник культури України» (Указом Президента України № 957/2011).

Святкування Всеукраїнського дня бібліотек відбулося й у централізованих бібліотечних системах області. Низку заходів організували бібліотеки Дубенської, Дубровицької, Млинівської, Острозької, Зарічненської, Гощанської, Рокитнівської (http://roklibr.at.ua/news/ja_ljublju_svoju_biblioteku/2011-09-30-110; http://roklibr.at.ua/news/akcija_ditjachogo_maljunka_moja_biblioteka/2011-10-11-112), Рівненської бібліотечних систем. Кузнецовською міською публічною бібліотекою проведено флешмоб «Я люблю свою бібліотеку»  та організовано «бібліотечних десант» до працівників «Приватбанку».

У черговий раз бібліотеки області гостинно приймали своїх постійних читачів й «новачків» та дивували їх різноманітними цікавими заходами.

Всеукраїнський день бібліотек минув, але бібліотеки продовжують працювати. Отож ще більше нового та креативного чекає на користувачів бібліотек Рівненщини.

-->