Unlimited Web HostingFree Drupal ThemesDeposit PokerFree Drupal Themes

Електронне урядування для людей з особливими потребами

Електронне урядування для людей з особливими потребами30 травня у бібліотеці в рамках проекту «Публічні бібліотеки – мости до електронного урядування» Рівненського обласного відділення Української бібліотечної асоціації пройшов «особливий» тренінг з електронного урядування, адже учасниками його стали люди з особливими потребами. Годі пояснювати, що ця категорія населення, як жодна інша, потребує можливості відстоювати свої права та вирішувати побутові питання не виходячи з дому.

Учасники, а це представники та лідери громадських організацій, що опікуються проблемами людей з інвалідністю у Рівному, за їх власними відгуками довідалися багато нового: як писати звернення до органів влади різних рівнів і конкретних народних депутатів, про веб-ресурси, де можна познайомитися зі спеціалізованим законодавством та запропонувати зміни до нього, а дехто і взагалі уперше зареєстрував поштову скриньку.

Приємно усвідомлювати, що люди, для яких у нашому світі існує стільки перешкод навіть на шляху задоволення елементарних життєвих потреб, сьогодні навчилися основну, правову, інформацію отримувати безперешкодно. До того ж, відтепер відправка поштових платежів, купівля залізничних та автобусних квитків, оплата мобільного зв’язку уже не будуть для них випробуванням на міцність, все це стало доступним через інтернет. Не менш важливим є факт, що учасники тренінгу (9 чол.), як керівники своїх громадських осередків поширюватимуть цю інформацію та навчатимуть інших.