Unlimited Web HostingFree Drupal ThemesDeposit PokerFree Drupal Themes

Літня школа молодих бібліотекарів «Сучасна бібліотека: нові можливості для молоді»

Протягом 27-29 травня на базі Бугринської публічно-шкільної бібліотеки Гощанської централізованої системи публічно-шкільних бібліотек (ЦСПШБ) за підтримки Рівненської обласної бібліотеки для молоді, Рівненського обласного відділення Української бібліотечної асоціації та Гощанської ЦСПШБ пройшла регіональна Літня школа молодих бібліотекарів «Сучасна бібліотека: нові можливості для молоді». У роботі школи взяло участь 18 молодих бібліотекарів – по одному представнику з кожного району Рівненської області, а також міст Дубно та Кузнецовська.

Урочисте відкриття школи відбулося за участі начальника відділу культури Гощанської районної державної адміністрації Анатолія Івасюка, директора Гощанської ЦСПШБ Наталії Січкарук та директора Рівненської обласної бібліотеки для молоді Марії Вербець. Молоді бібліотекарі ознайомилися з роботою відділу культури Гощанської районної державної адміністрації, відвідали Гощанський Свято-Покровський жіночий монастир та взяли участь у концерті народних колективів Гощанщини. Наприкінці дня молоді бібліотекарі взяли участь у майстер-класах з виготовлення ляльки-мотанки та декорування різноманітних предметів в техніці декупаж, обговорили формат проведення школи на наступний день.

Другого дня учасники та тренери Літньої школи ознайомилися з діяльністю публічно-шкільної бібліотеки с. Бугрин, і перейшли до занять. Тренінг зі створення сучасної презентації як фактора успішної промоції бібліотечної діяльності провела Ольга Колнооченко, завідувачка відділом комплектування та обробки літератури Рівненської обласної бібліотеки для молоді. Провідний методист бібліотеки для молоді Світлана Патрикей провела консультаційне заняття на тему «Інсталяція – нова форма візуалізації бібліотечного простору», після якого учасникам школи була надана можливість попрактикуватися  у створенні книжкової інсталяції.

 

Після обіду учні старших класів Бугринського агротехнічного ліцею за сценарієм завідувачки сектором періодики молодіжної бібліотеки Ольги Гаврисюк взяли участь у квесті «Бібліотечні перегони».

Останній день школи виявився дуже насиченим. В першій половині дня учасники прослухали консультацію «Інноваційні підходи в навчальному процесі» бібліотекаря відділу маркетингу і наукової роботи Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки Юлії Ковальчук та ознайомилися з роботою Літньої школи молодих бібліотекарів «Ne-формат» з досвіду її учасника − завідувача відділом інформаційних технологій та електронних ресурсів Рівненської обласної бібліотеки для молоді Володимира Мельника.

По завершенню Школи учасники отримали пам’ятні сертифікати, а директор Гощанської ЦСПШБ Наталія Січкарук отримала подяку за активну участь та співпрацю в організації заходу.

У другій половині дня гостей чекала культурна програма. Учасники відвідали Свято-Успенський чоловічий монастир, що розташований у с. Липки Гощанського району, екскурсію по якому провів сільський голова села Андріян Остапчук. Всі охочі мали можливість відвідати святе джерело та обідню трапезу у келії монастиря.