Unlimited Web HostingFree Drupal ThemesDeposit PokerFree Drupal Themes

Публічні бібліотеки – мости до електронного урядування. Прес-конференція

Публічні бібліотеки – мости до електронного урядування. Прес-конференція3 квітня 2013 року об 12.00 год. у приміщенні Комунального закладу «Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека» Рівненської обласної ради (вул. Короленка, 6), хол 3-й поверх відбулася офіційна прес-конференція з нагоди початку реалізації проекту «Публічні бібліотеки – мости до електронного урядування».

Автори проекту: Рівненське обласне відділення Української бібліотечної асоціації (РОВ УБА) та Комунальний заклад «Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека» Рівненської обласної ради.

Проект став переможцем конкурсу «Публічні бібліотеки – мости до електронного урядування» Програми «Бібліоміст», який є частиною Національного плану дій у рамках «Партнерства «Відкритий уряд», затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2012 р. № 220-р.  та реалізується за підтримки Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX).

Ним передбачено розповсюдження інформації про наявні електронні послуги (е-послуги) національного та регіонального рівнів та проведення тренінгів для різних груп населення з питань користування ними для  ефективного спілкування з урядовими структурами, отримання необхідних адміністративних послуг у новому форматі, що дозволить оперативніше вирішувати життєво важливі питання мешканців області.

З цією метою впродовж дії проекту (5 місяців) буде проведено 15 тренінгів та 2 бліц-семінари для різних цільових груп жителів краю, зокрема: для людей з обмеженими можливостями, пенсіонерів, сільських голів, депутатів сільських рад та бібліотекарів. Останні в подальшому будуть надаватимуть послуги з освоєння представниками місцевих територіальних громад навиків використання електронних послуг.

Проект супроводжуватиме потужна інформаційна кампанія з поширенням друкованих, відео та інших інформаційних матеріалів, покликаних популяризувати ідею електронного урядування в області, як одного з засобів досягнення реальної демократії. Інформаційна кампанія буде спрямована ще й на те щоб поширювати інформацію серед мешканців краю про можливість комфортно вирішувати свої побутові питання за допомогою використання е-послуг.

Під час тренінгів учасники дізнаються як в інтернеті створювати електронні запити на публічну інформацію, писати звернення до органів влади (місцевої та державної), слідкувати за проектами законодавчих актів в інтернеті, зареєструватися для загального незалежного оцінювання навчальних досягнень, задекларувати майно та доходи, подати заяву на вступ до вищого навчального закладу України, оплатити комунальні послуги тощо.

Сільські голови опанувуватимуть інтернет як інструмент спілкування з представниками громади села, з тим, щоб надалі використовувати це у своїй діяльності.

Після завершення дії проекту робота за напрямком впровадження е-урядування у бібліотеках області не припиниться: Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека та бібліотечні системи області продовжуватиме надавати населенню послуги з доступу і опанування до електронних адміністративних послуг. У бібліотеках мешканці області зможуть за допомогою інтернету вирішити свої побутові справи (здійснити комунальний платіж, замовити квитки, поповнити рахунок мобільного телефону), реалізовувати свої громадянські права (оформити запит на публічну інформацію до органів влади, обговорювати проекти законодавчих актів), освоїти навики самостійного використання електронних сервісів тощо.

 

Учасники прес-конференції:

Микола Іванович Яцюк   керуючий справами виконавчого апарату Рівненської обласної ради;

Світлана Борисівна Хомяк – заступник голови управління культури і туризму Рівненської обласної державної адміністрації;

Оксана Василівна Краплич – регіональний представник Програми «Бібліоміст» у Рівненській області;

Валентина Петрівна Ярощук – голова Президії Рівненського обласного відділення Української бібліотечної асоціації, директор Комунального закладу «Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека» Рівненської обласної ради.

 
Причіплений файл Розмір
press-konferencia 006.JPG 115.3 КБ
press-konferencia 011.JPG 137.35 КБ
press-konferencia 050.JPG 108 КБ