Unlimited Web HostingFree Drupal ThemesDeposit PokerFree Drupal Themes

У Рівному створили першу некомерційну аудіокнигу

Аудіокнига за повістю Олександра Євтушка «Пиво з абрикосів»Проект співробітниці Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки Юлії Ковальчук «Створення аудіокниги за повістю Олександра Євтушка «Пиво з абрикосів» стало можливим реалізувати завдяки гранту голови облдержадміністрації та голови обласної ради обдарованій молоді. Мета ініціативи – надати можливість людям з вадами зору познайомитися з літературною творчістю рівненського письменника, сприяючи ліквідації інформаційної нерівності незрячих людей. До участі в ньому долучилися письменники Олександр Євтушок - автор повісті та Олександр Ірванець - автор передмови, артист Корній Демидюк, звукорежисер Іван Ніколаєв, музиканти Ілля Горбунов та Адієлло Дезідоріо.

Повість, назва якої за своїм стилем і значенням перегукується з «Кульбабовим вином» Рея Бредбері, розповідає про дружбу, кохання, творчість, пошуки себе, а власне, узагальнюючи все перелічене, це оповідка про юність. Не абстрактну юність, а цілком реальне життя, поривання і почуття двох молодих юнаків: Івана Гацкевича та Матвія Воргуля, які живуть у Рівному та займаються грою на гітарі (у них є колектив «Мала Земля», що працює у жанрі авторської пісні). Сюжет намотується навколо історії кохання одного з них – Івана Гацкевича, який спалахує почуттями до співачки-учасниці музичного фестивалю, але, попри любов до неї, не може зрозуміти логіку вчинків своєї обраниці.

«Пиво з абрикосів» не випадково було обране для створення аудіокниги – цей твір у 2012 році став лауреатом конкурсу «Краща книга Рівненщини», а у 2004 році - володарем ІІІ премії  у номінації «Проза» від видавництва «Смолоскип».

Зараз повністю «зверстана» аудіокнига, записана двома голосами та з музичним супроводом, виставлена для вільного прослуховування на сайті Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки у розділі «Аудіоподкасти». Ще 20 примірників видання, записаних на диски, було розповсюджено серед громадських організацій, що опікуються незрячими людьми.

 

Юлія Ковальчук

obkladynka1.jpg
Причіплений файл Розмір
obkladynka1.jpg 1.42 MБ