Unlimited Web HostingFree Drupal ThemesDeposit PokerFree Drupal Themes

Фестиваль-конкурс інноваційного бібліотечного досвіду «Бібліофест» на Дубровиччині!!!

«Бібліофест», Дубровиця, 2015
«Бібліофест», Дубровиця, 2015
«Бібліофест», Дубровиця, 2015
«Бібліофест», Дубровиця, 2015

30 вересня 2015 року у приміщенні Дубровицького районного будинку культури відбувся фестиваль-конкурс інноваційного бібліотечного досвіду «Бібліофест». До уваги присутніх була представлена велика частина робіт, серед яких членами журі було визначено переможців. Після закінчення ярмарку у приміщенні будинку культури відбулося урочисте нагородження переможців та святковий концерт. Саме у цей день Дубровицька центральна районна та дитяча бібліотеки відзначили своє 75-ти та 65-ти річчя.

Свої презентаційні стенди оформили 20 бібліотек, які мають досвід успішного обслуговування читачів, впровадження безкоштовних послуг. На фестивалі відбувся святковий ярмарок, на який запрошували господар з господинею відвідати презентації проектів інноваційних бібліотечних послуг у різних номінаціях: «Активна аудиторія», «Бібліотека та громада», «Бібліотечні рецепти успіху», «Популяризація книги та читання.

Найкращих оцінювало незалежне журі: - Киркевич Сергій Васильович, голова Дубровицької районної державної адміністрації; - Мозоль Наталія Мусіївна, начальник відділу культури і туризму районної державної адміністрації; - Романушко Юрій Юрійович, методист відділу освіти; - Родіна Людмила Володимирівна, головний редактор газети «Дубровицький вісник».

Бібліотекарі району із захопленням представляли свої бібліотечні досягнення.

Отже, перемогу здобули: - номінація «Активна аудиторія» – Віра Міндер, бібліотекар Селецької публічно-шкільної бібліотеки за реалізацію проекту «Благословенна жінка у трудах своїх»; - номінація «Бібліотека та громада» – Марія Мазанович, бібліотекар Городищенської публічно-шкільної бібліотекою за реалізацію проекту «Моє село – моє минуле, моє майбутнє».

Другі та треті місця здобули: ІІ місце: - номінація «Бібліотека та громада» – Руслана Грицюк, бібліотекар Лісівської публічно-шкільної бібліотеки за реалізацію проекту «Село своє, свій рідний край ти завжди пам’ятай»; - номінація «Популяризація книги та читання» – Наталія Куницька, бібліотекар Берестівської публічно-шкільної бібліотеки за реалізацію проекту «Книжечка шукає друзів»; - номінація «Активна аудиторія» – Оксана Шимко, бібліотекар Орвяницької публічно-шкільної бібліотеки за реалізацію проекту «Голосне читання для дітей»; - номінація «Бібліотечні рецепти успіху» – Олена Юрчук та Людмила Федорівна, бібліотекарі Туменської публічно-шкільної бібліотеки за реалізацію проекту «Ключі від бібліотеки». ІІІ місце: - номінація «Активна аудиторія» – Ольга Денищич, бібліотекар Колківської публічно-шкільної бібліотеки за реалізацію проекту «Інтернет для всіх»; - номінація «Популяризація книги та читання» – Любов Покидько, бібліотекар Бережківської публічно-шкільної бібліотеки за реалізацію проекту «Полиця вільного обміну».

Гран-прі конкурсу від Рівненського обласного відділення Української Бібліотечної Асоціації отримала номінація «Бібліотека та громада» – Олена Корейчук, бібліотекар Сварицевицької публічно-шкільної бібліотеки за реалізацію проекту «Оберіг».

«Бібліофест» на Дубровиччині завершився вдало, бібліотекарі зуміли не тільки успішно представити свої напрацювання, але й поспілкуватися у професійному колі та придбати нові ідеї для подальшої роботи.

Ірина Усович