Unlimited Web HostingFree Drupal ThemesDeposit PokerFree Drupal Themes

Вітаємо переможців конкурсу бібліотечних ініціатив

Вітаємо переможців конкурсу бібліотечних ініціативПідбито підсумки обласного конкурсу міні-грантів бібліотечних ініціатив від Рівненського обласного відділення Української бібліотечної асоціації, який стартував у лютому цього року.  24 березня 2014 року відбулося засідання журі Конкурсу, яке і визначило переможців. На участь у конкурсі надійшло близько 30 проектних заявок.
Нагадаємо, конкурс мав на меті пошук та втілення креативних форм бібліотечної роботи з цільовими групами, інноваційних бібліотечних послуг заснованих на ІКТ корисних громаді шляхом підтримки творчих бібліотечних ініціатив (проектів). Відбір учасників проводився на конкурсній основі, з урахуванням професійної діяльності кандидата, пов'язаної з наданням населенню або певним групам послуг з використанням цифрових технологій;  потенційної можливості і бажання працювати  з цифровими технологіями, а також впровадження набутого досвіду в практику роботи бібліотеки.
Організаційний комітет конкурсу, щиро вітають переможців і зичать подальших творчих здобутків, успіхів, щастя і добра!
Отже, перемогу здобули:
У напрямку «Інформаційні технології на користь громади»
-        Проект «Сварицевичі ХХ ст.», автор Корейчук О.Ф., публічно-шкільна бібліотека с. Сварицевичі Дубровицької Централізованої системи публічно-шкільних бібліотек.
Проект спрямований на виявлення маловідомих, суперечливих сторінок історії, збереження історичної пам’яті с. Сварицевичі та популяризації історичного краєзнавства. До участі у проекті будуть залучені: учнівська молодь, літні люди села, волонтери. Передбачається шляхом діалогу з живими свідками подій (збір матеріалів, спогадів, листів, фотографій, запису інтерв’ю) здійснити історичні дослідження та створити 2 відеороліка «Партизанський рух в селі Сварицевичі», «Доля сварицевицьких євреїв у роки війни».
У напрямку «Візуалізуй бібліотеку: фото-відео-крос»
- Проект «Візуалізуй бібліотеку: фото-відео-крос», автор Семенюк Р.П., Міська публічна бібліотека м. Кузнецовськ.
Проект спрямований на покращення поінформованості громади м. Кузнецовськ про сучасні послуги, ресурси та можливості бібліотеки шляхом створення мультимедіа ресурсу. Передбачається популяризувати сучасні послуги та ресурси бібліотеки через демонстрацію створених 3 відеороліків  у соціальних мережах, місцевих ЗМІ та під час міських заходів.
У напрямку «Бібліотека на захисті прав громади»
- Проект «Острожчина без туберкульозу», автор Федорчук І. В., Центральна районна бібліотека м. Острог.
Інформаційно-просвітницька акція «Острожчина без туберкульозу!» спрямована на покращення рівня поінформованості населення м. Острога  про профілактику та лікування туберкульозу й виховання толерантного ставлення до хворих на туберкульоз.  Проектом передбачено проведення циклу інформаційно-просвітницьких заходів та реалізацію соціальної реклами  протитуберкульозного спрямування за допомогою друкованої продукції та розміщення афіші на сіті-лайті  Острога, створення відеоролика «Зупинись! Туберкульоз!»  та інформування громади  через соціальні мережі, веб-сайт бібліотеки. Учасниками проекту стануть: учнівська молодь міста, волонтери, лікарі-терапевти, ЗМІ, пенсіонери.
Також визначено 10 переможців конкурсу на участь у тренінгу «Можливості Веб 2.0 для популяризації книги та читання: створюємо бук трейлер» (Професійний прорив).
Незабаром відбудеться навчання переможців та будуть підписані угоди щодо реалізації проектів.
 

Докладніше http://rdob-blog.ucoz.ua/news/vitaemo_peremozhciv_konkursu_bibliotechnikh_iniciativ/2014-03-25-454