Unlimited Web HostingFree Drupal ThemesDeposit PokerFree Drupal Themes

Діти з інвалідністю в українському суспільствві

36386204_1690321581088221_3874010924184502272_n.jpg

У Рівному відбулася науково-практична конференція «Діти з особливими потребами в українському суспільстві: кроки реабілітації до інтеграції», яка організована Центром ранньої педагогічної реабілітації та соціальної адаптації дітей з особливими потребами «Пагінець» м. Рівне та Ukraine Special Needs Orphanages Fund.

На конференції досвід бібліотеки з обслуговування людей з інвалідністю представили бібліотекарі Рівненської обласної бібліотеки. Присутні вчителі, асистенти вчителів познайомилися з можливостями бібліотеки у соціалізації дітей, засобами навчання для молодших школярів універсального дизайну виготовлених на 3D принтері, можливостями співпраці з громадськими організаціями, які опікуються незрячими та слабозорими.

Під час конференції виступали викладачі-експерти з Америки Janice Shields LeSueur, Rob LeSueur та Emily LeSueur. Разом у них більше 60 років досвіду в сфері освіти дітей, підлітків та дорослих з інвалідністю.

Конференція запам’яталася цікавою доповіддю Роба ЛеСора, викладача George Mason University, який поділився досвідом працевлаштування молоді з інвалідністю; доповіддю Дженіс ЛеСОР про сенсорні потреби дітей з інвалідністю; активною відкритою дискусією про освітні потреби в Україні учасників конференції.

По завершенню міжнародної конференції учасники отримали сертифікат та неоціненний досвід та практичні знання, які обов’язково використають у подальшій роботі.