Unlimited Web HostingFree Drupal ThemesDeposit PokerFree Drupal Themes

Зустрічі з представниками місцевої влади за результатами громадських обговорень, станом на 6 грудня 2012 року

Бібліотеки-учасники адвокаційної кампанії за підсумками громадських обговорень на Рівненщині «Якою має бути бібліотека нашої громади?»

№ п/п

Назва ЦСПШБ

Адвокаційні заходи

1.       

Березнівська ЦСПШБ

16 листопада 2012 року відбулася зустріч директора ЦСПШБ з Гарбар Л. А з головою районної ради Лаштою В. І. та головою райдержадміністрації Мельником І. П., на якій було розглянуто шляхи подальшого фінансування бібліотечної галузі в районі та модернізації книгозбірень.

Було озвучено потреби громади:

·        зробити капітальний ремонт ЦРБ;

·        завершити поточний ремонт ПШБ с. Яцьковичі;

·        замінити підлогу у ПШБ с. Маринин.

·        реконструювати систему опалення в ПШБ с. Тишиця. Вирішити питання опалення приміщення бібліотеки с. Вітковичі;

·        активніше оновлювати фонд бібліотек району;

·        забезпечити комп’ютерною технікою та підключенням до інтернету 19 бібліотек;

·        подбати про забезпечення сучасними меблями книгозбірень краю.

Пропозиції, висловлені в ході розмови, будуть враховані під час розгляду та формування районного бюджету на 2013 рік.

2.       

Володимирецька ЦСПШБ

Інформація про проведення громадських обговорень буде подана голові райдержадміністрації 7-10 грудня.

3.       

Гощанська ЦСПШБ

На продовження адвокаційної кампанії за результатами громадських обговорень «Якою має бути бібліотека нашої громади?» 8 листопада 2012 року у смт. Гоща відбулася зустріч заступника голови Гощанської Районнної державної адміністрації Миколи Ющука з начальником районного відділу культури і туризму Гощанської Районнної державної адміністрації Анатолієм Івасюком, директором Рівненської державної обласної бібліотеки, головою РОВ УБА Валентиною Ярощук, регіональним представником програми «Бібліоміст» Оксаною Краплич та виконуючою обов′язки директора Гощанської ЦСПШБ Наталією Січкарук.

4.       

Демидівська ЦСПШБ

Узагальнені матеріали громадських обговорень було передано голові районної державної адміністрації В. Вінічуку та голові районної ради М. Панчуку.

5.       

Дубенська ЦСПШБ

15-16 листопада 2012 року узагальнені матеріали зареєстровано у загальному відділі районної державної адміністрації та загальному відділі районної ради, подано на розгляд в.о. районної державної адміністрації М. М. Гузя та голови районної ради О. В. Дехтярчука. Відповідь повинна надійти до завершення місяця.

6.       

Дубровицька ЦСПШБ

15 листопада відбулася зустріч директора Дубровицької централізованої системи публічно-шкільних бібліотек Марії Ромаш з головою районої ради Леонідом Стрибулевичем та заступниками голови райдержадміністрації Вололимиром  Кушніром, Олександрою Гребень по підсумках загальнорайоних

громадських обговореннях  "Якою має буди бібліотека нашої громади?".

7.       

Зарічненська ЦСПШБ

___________

 

8.       

Здолбунівська ЦСПШБ

15 листопада 2012 року матеріали передані голові районної державної адміністрації та голові районної ради.

9.       

Корецька ЦСПШБ

___________

 

10.   

Костопільська ЦСПШБ

Звернення за результатами обговорення були відправлені голові районної державної адміністрації Ковалю С. Є., голові районної ради Талащуку В. Ф., начальнику відділу культури і туризму Петренчук Н. В.

11.   

Млинівська ЦСПШБ

___________

 

12.   

Острозька ЦСПШБ

18 квітня 2012 року під час круглого столу з представниками місцевої влади було доведено до відома органів місцевого самоврядування результати громадських обговорень, резолюцію було додано 15 листопада 2012 року.

Внесено пропозиції:

-        виділити кошти на проведення районного фестивалю-параду літературних героїв;

-        відзначення кращих бібліотекарів району з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек.

13.   

Радивилівська ЦСПШБ

Під час зустрічі, яка відбулася в приміщенні райдержадміністрації та районної ради  15 листопада ц.р.,  обговорювались питання поліпшення матеріально-технічної бази бібліотечних закладів та  впровадження нових інформаційних технологій бібліотечного обслуговування населення. Голова райдержадміністрації Бернацький  О.В.  та В.о. голови районної ради Ковальчук  П.В. вважають за потрібне при формуванні Плану розвитку району на 2013-2017 р.р. для забезпечення надання якісних соціальних послуг населенню включати заходи щодо розбудови публічно-шкільних  бібліотек системи. Для цього:

-      провести моніторинг стану бібліотечних закладів на територіях сільських   рад, заслухати його результати на одній із сесій районної ради, звітах перед громадськістю та знайти можливість покращення фінансування бібліотечних закладів для поліпшення їх матеріально-технічної та ресурсної бази, зокрема у придбанні для бібліотек комп’ютерів, периферійних пристроїв та підключенні їх до мережі Інтернет, програмного забезпечення; покращенні комплектування  фондів бібліотек та передплати періодичних видань;

-      скласти Графік проведення Звітів бібліотек  перед громадою, згідно яких  представникам депутатського корпусу району, села  брати участь  у Звітах   районних та сільських бібліотек;

-      продовжувати інформувати голів райдержадміністрації, районної та сільських  рад про Проекти та гранти, які реалізуються в районі;

-      при переведенні  бібліотек в інші приміщення дотримуватись існуючих вимог до площ приміщень (не менше 70 кв.м);

Бібліотеки централізованої системи, в свою чергу, зобов’язалися:

-      підготувати Програму  розвитку   бібліотек системи на 2013-2017 р.р.  для подальшого розгляду та затвердження на місцевому рівні;

-      активізувати популяризацію ресурсів та послуг бібліотек, забезпечити поінформованість громади про інноваційні послуги, проводити звіти перед населенням, соціальні рекламні кампанії;

-      інформувати представників органів місцевого самоврядування про оголошувані Проекти та гранти, які реалізуються в районі; 

-      інформувати владу про діяльність бібліотек системи,  залучати представників місцевої влади та громади до розбудови бібліотек;

-      матеріали за підсумками обговорень оприлюднити на сайтах бібліотек.

14.   

Рівненська ЦСПШБ

21 листопада 2012 року в кабінеті голови Рівненської районної держадміністрації Карпенчука В. відбулася зустріч за підсумкам громадських обговорень «Якою має бути бібліотека нашої громади?»

Присутніми були: Дорошенко В.В. - начальник відділу культури і туризму, Подолін С.В. - заступник голови райдержадміністрації, та директор Рівненської ЦСПШБ - Левчук Г.М.

Директор ЦСПШБ передав присутнім листи-звернення, зведені матеріали та резолюцію.

15.   

Рокитнівська ЦСПШБ

15 листопада матеріали громадських обговорень були передані голові районної державної адміністрації, голові районної ради.

16.   

Сарненська ЦСПШБ

У вересні 2012 року узагальнені матеріали передані начальником відділу культури Н. Чорною заступнику голови райдержадміністрації.

17.   

Дубенська ЦМБ

___________

 

18.   

Кузнецовська ЦМБ

Матеріали передано міському голові С. Аношенко, секретарю міської ради І. Куцу, начальнику відділу культури В. Обруснік. Виділено приміщення для бібліотеки, розглядається питання виділення коштів на його ремонт

19.   

Острозька ЦМБ

___________

 

20.   

Рівненська ЦМБ

Матеріали передано Управлінню культури і туризму виконавчого комітету Рівненської міської ради для ознайомлення та здійснення заходів щодо розбудови бібліотек міста.

У листопаді цього року відбулося засідання чергової сесії Рівненської міської ради, на якій було розглянуто надані матеріали.