Unlimited Web HostingFree Drupal ThemesDeposit PokerFree Drupal Themes

Круглий стіл з бібліотечних питань у комітеті ВРУ

Круглий стіл з бібліотечних питань у комітеті ВРУ6 листопада ц. р. голова Президії РОВ УБА взяла участь у роботі круглого столу "Роль публічних бібліотек у розбудові інформаційної інфраструктури України" в комітеті Верховної Ради України з питань інформатизації та інформаційних технологій.

Засідання круглого столу було присвячене обговоренню можливостей використання модернізованих публічних бібліотек у впровадженні державних пріоритетів розвитку країни. Учасники дискусії (представники комітетів ВРУ з питань інформатизації та інформаційних технологій, Міністерства культури України, програми «Бібліоміст», Української бібліотечної асоціації та бібліотек, що впроваджують проекти соціально-економічної спрямованості, а також органів місцевої  влади, громадськості та засобів масової інформації)  презентували можливості модернізованих бібліотек у забезпеченні рівного доступу до новітніх технологій, підвищення комп’ютерної грамотності населення та розвитку електронних послуг.

У своєму виступі голова Президії РОВ УБА Валентина Петрівна Ярощук розкрила роль бібліотек в організації доступу громадян до електронного уряду і надання бібліотеками нових послуг.

За підсумками обговорення були прийняті рекомендації, необхідні для підтримання технічної інфраструктури публічних бібліотек з тим, щоб вони продовжували надавати сучасні послуги населенню.

Детальніше тут.